fbpx
Om EMBOLC

Mission

EMBOLCs arbejde

EMBOLC gør op med den videnskab, der separerer hovedet og hjernen fra kroppen og glemmer kroppen i behandlingen. Vi tror på, at tanker, følelser og krop skal inddrages i enhver heling. Ignorerer vi ét af de tre centre i helingen, så kommer vi ofte ikke til bunds i årsagen, og så er der stor risiko for, at lidelserne kommer tilbage.

EMBOLC arbejder på flere lag i samfundet

Det politiske

EMBOLC deltager i den politiske debat og strategi for at medsikre, at de politiske rammer bliver sat, så vi kan udvikle både forskningen, forståelsen og helingen af psykiske lidelser og forstyrrelser. Vi skal sikre en differentieret behandling, der møder mennesker i øjenhøjde med en udvidet Recovery tilgang allerede første gang, det menneske eller hans eller hendes familie henvender sig for at få hjælp. Vi tror på, at mennesker skal mødes i deres behov langt tidligere, og at vi skal have alternativer til psykiatrien. Vi arbejder aktivt for løsninger, hvor hele mennesket bliver mødt og føler sig genkendt, og hvor tanker, følelser og krop er med i behandlingen, så vi kan begynde at arbejde med årsagerne bag lidelserne i stedet for symptombehandling.

Virksomheder og organisationer

EMBOLC støtter virksomheder og organisationer i at udvikle dialogen og komme tabuet til livs om psykiske lidelser og forstyrrelser. Da tabuet stadig lever, ved de færreste virksomheder og organisationer ikke, at hver tredje af deres ansatte er pårørende til et menneske med psykiske lidelser og hver 10. er selv psykisk udfordret. Det påvirker den ansatte både personligt og professionelt, men uden dialog har virksomheden ikke mulighed for at støtte deres ansatte i det, der kan være den sværeste tid i deres liv. Det koster både den ansatte og arbejdspladsen, i form af nedsat arbejdsfunktion, sygefravær, stress og tab af medarbejdere.

Psykisk sensitive og deres pårørende

EMBOLC tror på, at genkendelse heler. Det at møde andre, der forstår uden forklaring. Vores facilitatorer for vores kurser og grupper har derfor selv oplevelser omkring psykisk sygdom med sig. Det gør, at vores deltagere føler sig genkendt og mødt. De finder hurtigt ud af, at de forklaringer, de ofte oplever at måtte give andre steder, ikke er nødvendige i EMBOLC. Vores mission begynder og ender med de mennesker, hvis liv er påvirket af – og nogle gange lagt ned af – psykiske lidelser.

Subscribe for newsletter

Sign up for our newsletter to hear more about courses, seminars, presentations, our work in companies & organizations and our political work for better conditions and real treatment for those with mental health issues and severe mental illness.

Visit our BLOG

Visit our blog and expect to hear something other than the ordinary debate on mental health and treatment.

Lotte Weaver

Founder of Embolc
info@embolc.org

Contact embolc